mandag 24. august 2009

Ostekake

Bunn:
1 pakke Digestive-kjeks (400g)
200g mykt smør/margarin

Ostemasse:
1 pakke sitrongele
1 pakke Philadelphia-ost (naturell)
5ss sukker
5ts vaniljesukker
5dl kremfløte

Gele på toppen:
1 pakke boysenbærgele (evt en annen fargesterk gele)

Knus kjeksene i foodprocessor. Ha så i smøret og kjør foodprocessoren til alt er blandet. Klem massen på plass i en kakespringform med slikkepott, sett formen i kjøleskapet.

Lag sitrongele etter oppskrift på pakken, men bruk bare 2,5dl vann. Sett den til avkjøling mens du blander ostemassen. Bland sammen Philadelphia-ost, sukker og vaniljesukker i en bolle og hell over kremfløten. Visp det til kremkonsistens, så blander du inn sitrongeleen. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen, og sett formen i kjøleskapet.

Når kaka har stivnet ordentlig i kjøleskapet, lag boysenbærgele etter oppskrift på pakken. Avkjøl den godt, og hell den på toppen av kaka. NB! Geleen må ikke være varm når den helles på toppen, for da lager den hull i ostemassen og renner nedi kaka istedenfor oppå! Tilbake i kjøleskapet igjen med kaka til gelelaget på toppen er stivt.

Hvis du har dårlig tid, kan fryseboksen være mer effektiv enn kjøleskapet, men det tar litt tid uansett.

Ingen kommentarer: