lørdag 22. september 2012

Sabat masālewāla murgh – Kylling med hele krydder (og løk) fra India/Pakistan

1 kg kylling i stykker, eventuelt lårstykker

olje til steking

3 store løk, finhakket
2-3ts hel kardemomme, støtt i morter (eller klippet i to)
2ts hel pepper
2ts hel nellik
4 kanelstenger à 2-3 cm
1ts malt muskat
2ts salt

Et slags indisk-pakistansk alternativ til fårikål, nemlig kyllingiløk!

Varm olje/smør i gryte og stek løken på middels varme i rundt ti minutter til den er gylden. Ha i kardemomme, pepper, nellik, kanelstenger og muskat, stek under omrøring et par-tre minutter. Legg i kyllingstykkene i gryta, ha i salt og rør godt rundt. La det småkoke på lav varme en times tid. Serveres med basmatiris og chutney, gjerne med nānbrød til.

Ingen kommentarer: