tirsdag 17. mai 2016

Guacamole

Det finnes et utall måter å lage guacamole, her er to av oppskriftene jeg bruker:

Enkel guacamole

2 avokado
2 fedd hvitløk, hakket/presset
1 serrano-chili (rød eller grønn), finhakket
1/4 bunt frisk koriander, finhakket
1 ss limejuice (juice fra en halv lime)
litt salt

Del avokadoene, ha innmaten i en bolle sammen med resten av ingrediensene og rør sammen med en gaffel til den har konsistensen du liker.

Guacamole med tomater, tomatilloer og crème fraiche

2 grønne eller gule tomater
3 tomatilloer (se bilde og kommentar nederst)
2 fedd hvitløk
1-2 grønne chili (etter smak)
1 ts salt
1/2 bunt frisk koriander
2 avokado
1,5 dl crème fraiche

Del opp tomatene, ha dem i en liten kjele med tomatilloer, hvitløksfedd, salt og chilier. (Skjær av toppen på chiliene og fjern frø og innmat først - lurt å bruke plasthansker om du har!) La det småkoke i 15 minutter. (Det er ikke nødvendig å ha i vann, væsken i tomatene er nok.) Kjøl det ned, og ha det i en bolle med koriander og avokadoer, miks med stavmikser og bland inn creme fraiche til slutt.

Tomatillo

Tomatillo er en frukt som minner om en grønn physalis. Jeg har ikke funnet dem i Oslo, men bruker physalis isteden (se bilde), som jeg har funnet i flere tyrkiske grønnsaksbutikker. De som blir igjen egner seg godt til frysing: ta av de tørre bladene, skyll dem godt og tørk av dem med tørkerull før du legger dem flatt i en plastpose i fryseren - da er det lett å ta ut dem du trenger neste gang du lager denne retten.



Ingen kommentarer: