tirsdag 17. mai 2016

Salsa cocida

En god hverdagssalsa til meksikansk mat og tex-mex, nydelig til taco!

200g cherrytomater (eventuelt andre tomater med mye smak)
1 løk
6 fedd hvitløk
2 røde chili
1/2 bunt frisk koriander
salt

Varm opp stekeovnen til 250 grader, sett en rist litt høyt i ovnen. Finn fram en mellomstor, ildfast form. Del tomatene i fire, løken i åtte og skrell hvitløksfeddene - legg dem i formen. Skjær av toppen av chiliene, del dem i to på langs og fjern frø og det hvite (det er lurt med plasthansker når en skjærer chili, forresten). Legg dem i formen, og sett den i ovnen. La det stå i ovnen til det er litt småbrent i kantene. Ta det ut, og avkjøl. Ha alt i en bolle sammen med koriander, og bruk stavmikser til det er en jevn blanding. Smak til med salt.

Ingen kommentarer: