mandag 1. desember 2008

Havreflarn

Ikke akkurat sunt, men veldig godt. Dessuten er havreflarn fryktelig enkelt å lage, så det er helt unødvendig å kjøpe dem.

3dl havregryn (grove)
100g margarin/smør
1 egg
1,5dl sukker
1ss hvetemel
1ts bakepulver

Smelt smøret og hell det over havregrynene i en bolle. La det stå ca. én time. Pisk egg og sukker, pisk så i hvetemelet og bakepulveret. Bland det sammen med havregrynene som har trukket inn margarinen. Sett på stekeplate med teskje. Det er ikke nødvendig å forme kaker, de flyter utover av seg selv. Stekes midt i ovnen på 200˚ til de er gyldne – det tar vanligvis 8-10 minutter, men det lønner seg å passe godt på med de første brettene. Det tar veldig kort tid fra kakene er ferdige til de blir brent (og til knekk), hvis en ikke passer godt på ;-)

Ingen kommentarer: