mandag 1. desember 2008

Qīma क़ीमा ਕ਼ੀਮਾ قیمہ – Krydret kjøttdeig fra Punjab

1 løk
2-3cm ingefær
5 kløfter hvitløk, finhakket
500g kjøttdeig (storfekjøtt, evt. lam)
3 store tomater, i terninger
1 boks kikerter (normal boks, ca. 400g)
ghee/soyamargarin til steking

litt gurkemeie (haldi/turmeric)
1ts chilipepper
1-2ts spisskarve (cumin)
1-2ts koriander
salt

2 kanelstenger
10 nellikspiker

Kjør løk, ingefær og hvitløk i foodprocessor. Stek blandingen i noen minutter. Ha i krydder, rør godt inn og la det frese ett minutt. Ha i kjøttdeig og stek opp under omrøring, pass på at kjøttdeigen blir finkornet. Legg til kanelstenger og nellikspiker når kjøttdeigen er stekt, ha i tomatene. Når tomatene begynner å løse seg opp (etter 5-10 minutter), ha i kikerter (hell av vannet i boksen først). La det putre på lav varme i ca 45 minutter, ha i vann hvis det trengs.

Servér med basmatiris, nānbrød og chutney.

Ingen kommentarer: